Livi Junior tanácsadó egy napja

Az első dolgom, ha megérkezek az irodánkba, hogy bekapcsolom a gépet. Amíg a gép még szüttyög és lassan beindulnak az apró részecskéi, addig én készítek egy kis kávét és elszürcsölöm a várakozás alatt. A meleg kávé után elkezdem a napi teendőim. Minden nap hoz valami újat, vagy nem… Igazából nincs két egyforma napom.

Ha projekt indul, az a kérdőív megírásával kezdődik és az elemzés elkészítésével, esetleg prezentációval ér véget. A köztes állapot gyors és pontos munkát igényel. Amikor már konkretizáltuk a kérdőívet elindítjuk a lekérdezést, kezdődik az adatrögzítés, ahol én csak mint külső szemlélő kapcsolódok be, az én megfeszített munkám a kész adathalmaz megérkezésével kezdődik.  

Az adatokat először ellenőrzöm, tisztítom, majd ezután kezdek hozzá az egyes válaszok elemzéséhez, az ok és okozat feltárásához. Gyakran több napig is eltart, míg felchartolom a kérdésekre adott válaszok eredményét, okosságokat írok, a végén összefoglalom az eredményeket, majd javaslatokat fogalmazok meg.

Az elkészült anyagot továbbküldöm a projekt vezetőjének, aki elolvassa és véleményezi, majd - jó esetben - többen összeülünk és megvitatjuk az eredményeket, mindenki mond valami okosat, amit aztán egy egységbe gyúrunk, hogy hasznos információt nyújtsunk az ügyfélnek.

Az élet akkor sem áll meg, ha nincs éppen saját projektem, mert kollégáimnak biztos van olyan feladata, amit szívesen átad nekem, és én készségesen segítek.

Azért néha van időm, hogy dél körül elmenjek ebédelni is, majd utána újabb kávét vegyek magamhoz, hogy erőt gyűjtsek délutánra, munka folytatásához.