A magyarok harmadának csökkent a jövedelme a koronavírus miatt

Scale Research: a felnőtt lakosság több, mint harmadának csökkent a jövedelme a COVID hatására, minden tízedik személy vesztette el az állását, de többségük talált már új munkahelyet.

A COVID járvány komolyan érintette az aktív korú felnőtt lakosság jövedelmi helyzetét, sokaknak kellett bevételcsökkenést elkönyvelni, jellemzően az elvégzendő munka mennyiségének csökkenése vagy az állásuk megszűnése miatt, különösen a 30-49 éves korosztályban és az alacsony végzettségűek között érezték meg a jövedelem csökkenést.

https://scale.hu/wp-content/uploads/Scale-Resarch_Sajtokozlemeny_Bankindex_COVID-hatasa-a-foglalkoztatasra_2020_oktober-15.pdf

Fenntarthatóságot akarnak a magyarok, de lemondás nélkül

Fenntarthatóságot akarnak a magyarok, de lemondás nélkül

A fenntarthatóság és környezetvédelem tízből nyolc személy számára fontos Magyarországon, de többségében csak olyan lépéseket hajlandóak a mindennapokban megtenni, amelyek nem igényelnek komolyabb lemondást vagy erőbefektetést.

A 30-as generációnak átlagosan egyhavi tartaléka van

A 30-as generációnak átlagosan egyhavi tartaléka van

A harmincasok jelentős részének átalakultak a fogyasztási és költési szokásai a koronavírus hatására, legjellemzőbben a kiadásaikat igyekeztek visszafogni, de a pénzügyi tervezésre is nagyobb hangsúlyt fektetnek, munkájuk elvesztésével ugyanis komoly veszélybe kerülne életszínvonaluk fenntartása.